AVLYST / Lunsjkonsert: Norges første kvinnelige symfoniker

AVLYST / Lunsjkonsert: Norges første kvinnelige symfoniker

Grieghallen

Kjøp billett

lørdag 10. april kl. 13.00

Billetter kommer i salg

Legg til i kalender 2021-04-10 13:00:00 2021-04-10 16:00:00 Europe/Oslo AVLYST / Lunsjkonsert: Norges første kvinnelige symfoniker Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Kjære publikum,
På grunn av nye nasjonale smittetiltak blir dessverre konsertene 8. og 10. april avlyst for publikum. Alle som har billett vil bli kontaktet. Velkommen tilbake til konsert i Grieghallen når smittesituasjonen tillater det.

Konserten 8. april vil bli strømmet på Bergenphilive.no.

Anne-Marie Ørbeck var den første norske kvinnelige komponist som skrev en symfoni. Den ble komponert i Bergen under den andre verdenskrigen, og urframført av Harmonien i 1954 under ledelse av daværende sjefdirigent Carl Garaguly. Ørbeck var også en anerkjent pianist, og var en av landets fremste på 1930-tallet. I sin nekrolog over Ørbeck i 1996 skrev Reidar Storaas blant annet «Det meste av symfonien ble skrevet under krigen, en dyster tid, likevel eier verket et lyst grunndrag og munner ut i en optimistisk stemning». Verket introduseres av Arnulf Christian Mattes, leder, Senter for Griegforskning.