Gardner dirigerer Sibelius

Gardner dirigerer Sibelius

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 15. april kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-04-15 19:30:00 2021-04-15 22:30:00 Europe/Oslo Gardner dirigerer Sibelius Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Konserten innledes med Maurice Ravels geniale Le Tombeau de Couperin (Couperins grav). 

Verket ble først skrevet for piano i 1917 og så orkestrert to år etter. «En hommage ikke direkte til barokkmesteren François Couperin,  men til hele den franske musikkarven fra 1700-tallet», sa Ravel.

Leoš Janáček var også svært opptatt av det nasjonale i musikken, og han utarbeidet en særegen tsjekkisk stil som var nært knyttet til det tsjekkiske språket og folkemusikken fra den tsjekkiske regionen Moravia. Janáčeks originale Capriccio for piano (venstre hånd) og blåsere ble bestilt av pianisten Otakar Hollmann, som hadde mistet sin høyre arm under den første verdenskrigen.

Konserten avrundes med Jean Sibelius’ sjette og nest siste symfoni, påbegynt i 1914 og fullført først i 1923. Selv sammenliknet komponisten verket med rent kaldt vann: - mens mange andre moderne komponister lager cocktailer i alle farger og beskrivelser, så tilbyr jeg publikum rent, kaldt vann. 

I henhold til nasjonale retningslinjer er det dessverre foreløpig kun mulig å ha publikummere med bosted i Bergen kommune i salen.