La clemenza di Tito

La clemenza di Tito

Kjøp billett

lørdag 13. mars kl. 18.00

Legg til i kalender 2021-03-13 18:00:00 2021-03-13 21:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

mandag 15. mars kl. 19.00

Legg til i kalender 2021-03-15 19:00:00 2021-03-15 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

onsdag 17. mars kl. 19.00

Legg til i kalender 2021-03-17 19:00:00 2021-03-17 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 19. mars kl. 19.00

Legg til i kalender 2021-03-19 19:00:00 2021-03-19 22:00:00 Europe/Oslo La clemenza di Tito Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

La clemenza di Tito kunne ikke ha vært mer aktuell: Hvilken type leder ønsker vi i krisetider? Bringer makt mennesker sammen eller isoleres vi? Kan vi tilgi uten å glemme? Alle disse spørsmålene virket relevante for et år siden da vi startet prøvene på vår moderne versjon av Mozarts mesterverk. Men nå, etter at en pandemi har forårsaket kaos, tap og endring, ser det ut til at de parallellene vi kan trekke i dag er enda mer slående.

LIVE OPERA - ENDELIG
For et år siden sto regissør Rodula Gaitanou sammen med alle operaens medvirkende i sjokk på scenen i Grieghallen, da beskjeden kom om at La clemenza di Tito måtte avlyses rett før premieren da verden stengte ned. Men, selv om det har vært utfordring på utfordring også etterpå, er vi fast bestemt på å fremføre denne operaen for deg. Forestillingen kommer ikke til å være det vi planla i starten. Produksjonen er snudd rundt på og omformet for å kunne følge gjeldende restriksjoner og sikkerhetsrutiner.

APOKALYPSE OG LYS
Det er den nakne versjonen, selve essensen av stykket, du får oppleve i Grieghallen i mars. Dramaet går rett inn i temaet isolasjon og ødelagte relasjoner både på det private og offentlige plan - et felles møtested der alle mennesker står på kanten av et personlig og apokalyptisk øyeblikk.
Mozarts opera er inspirerende. Det er lys i enden av tunnelen, det finnes håp i menneskeheten og fellesskapets ånd. Vi blir nedbrutt og bygger oss opp igjen, vi holder ut og kommer sammen i det skapende. Vi feirer menneskeheten og ser frem til gledelige gjensyn. Snart – og sammen.

NORSKE SOLISTER I ALLE ROLLENE
Vi gleder oss over å kunne presentere et topplag norske sangere i alle rollene: Tenoren Bror Magnus Tødenes har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Beate Mordal er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Mezzosopranen Ingeborg Gillebo i bukserollen som Annio, sammen med Frøy Hovland Holtbakk som den modige kjæresten Servilia. Mezzosopranen Adrian Angelico står sentralt i operaen som den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassbarytonen Christian Valle har rollen som Publio.

Bergen Filharmoniske Orkester ledes av sjefdirigent Edward Gardner.

Fullscenisk opera i to akter
En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien