Víkingur Ólafsson spiller Griegs a-moll

Víkingur Ólafsson spiller Griegs a-moll

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 4. februar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-02-04 19:30:00 2021-02-04 22:30:00 Europe/Oslo Víkingur Ólafsson spiller Griegs a-moll Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 5. februar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-02-05 19:30:00 2021-02-05 22:30:00 Europe/Oslo Víkingur Ólafsson spiller Griegs a-moll Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Víkingur Ólafsson i tett samspill med orkesteret i Griegs a-moll samt folkemusikkinspirerte komposisjoner av Ligeti, Bartók og Stravinsky.

Her kan du laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

Konserten, som har folkemusikkens innflytelse på klassisk musikk som rød tråd, innledes med verk fra de to ungarske komponistene Belá Bartók og György Ligeti.

Ligeti er kjent som en musikalsk fornyer, og var tidlig i sin karriere påvirket av både Bartók, Stravinsky samt ungarsk og rumensk folkemusikk.

Béla Bartók skrev sitt divertimento for strykere mens han oppholdt seg i dirigenten Paul Sachers rustikke hytte i de sveitsiske alper i 1939. Der gikk skrivingen unna, og resulterte i et lett, tilgjengelig og tydelig folkemusikkinspirert verk.

Igor Stravinsky komponerte sine 4 norske stemninger, inspirert av norske folketoner, noen år senere mens han oppholdt seg i Hollywood. Musikken, som egentlig skulle akkompagnere en film om tyskernes okkupasjon av Norge, ble avvist av filmprodusenten, og Stravinsky samlet det hele i en konsertsuite med fire satser.

Discover Vikingur Olafsson’s milestone recordings at Deutsche Grammophon

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.