Leif Ove Andsnes solo

Leif Ove Andsnes solo

Grieghallen 

Kjøp billett

onsdag 3. februar kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-02-03 19:30:00 2021-02-03 22:30:00 Europe/Oslo Leif Ove Andsnes solo Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Det er en stor glede å kunne invitere til en solorecital med Leif Ove Andsnes i et program viet Janáček, Dvořák og Beethoven. 

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

Dvořák komponerte sine poetiske tonedikt, bestående av tretten mindre stykker, i løpet av to måneder våren 1889. I denne perioden skuet Dvořák ofte bakover til sin ungdomstid, og flere av verkene fra denne tiden, inklusive tonediktene, har et nostalgisk preg.

Selv om de enkelte stykkene har egne titler, snakker vi ikke her om programmusikk i tradisjonell forstand hvor en sammenhengende historie blir fortalt. Sammen framkaller de enkelte stykkene heller en rik stemningspalett, fra det romantiske og drømmende til en vill og voldsom dans.

Beethovens Pathetique-sonate er et av hans mest populære verk og ble komponert i 1798.