Kammermusikk fra Europas hjerte

Kammermusikk fra Europas hjerte

Grieghallen 

Kjøp billett

torsdag 18. februar kl. 19.30

Legg til i kalender 2021-02-18 19:30:00 2021-02-18 22:30:00 Europe/Oslo Kammermusikk fra Europas hjerte Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Strykere fra Bergen Filharmoniske Orkester tar oss med til europas hjerte når de spiller musikk fra det forgagne keiserdømmet Østerrike-Ungarn. 

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

«Jeg skriver på noen bagateller, bare se det for deg, for to fioliner og bratsj, og jeg har like mye glede av det som om jeg skrev en stor symfoni», skrev en opprømt Dvořák til musikkforleggeren Simrock.

Tersetten er kanskje det mest kjente verket som er skrevet for denne noe uvanlige kombinasjonen. Ideen til verket fikk Dvořák, selv bratsjist, da han hørte sin nabo i rommet ved siden av spille fiolinduetter med sin lærer, og Dvořák ønsket å spille med.

Den tsjekkiske komponisten Josef Suk var elev av Dvořák, og verket som framføres i kveld ble skrevet i 1914 rundt utbruddet av første verdenskrig som tsjekkerne håpet ville ødelegge det østerrikske imperiet. Suk ønsket at verket skulle bidra til å vekke den tsjekkiske nasjonalisbevegelsen. Kodálys to verk er inspirert av motiver og rytmer fra sitt hjemlands, Ungarns, folkemusikk.

Konserten framføres av kammermusikkelskende strykere fra Bergen Filharmoniske Orkester.