Gardner dirigerer Brahms

Gardner dirigerer Brahms

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 11. februar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-02-11 19:30:00 2021-02-11 22:30:00 Europe/Oslo Gardner dirigerer Brahms Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 12. februar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-02-12 19:30:00 2021-02-12 22:30:00 Europe/Oslo Gardner dirigerer Brahms Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En konsert viet to nordiske og en tysk klassisk gigant, Jean Sibelius, Carl Nielsen og Johannes Brahms.

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

Konserten innledes med Jean Sibelius’ symfoniske dikt Tapiola fra 1926, et av hans siste store verk. Komponistens inspirasjon er nok en gang finsk mytologi – skogsguden Tapio og hans kongerike – Tapiola.

Carl Nielsens fløytekonsert fra 1926 karakteriseres av idyll og pastoral stemning, men også lek og humor, ikke minst hørbart i dialog mellom fløyten og basstrombonen! Adam Walker er solofløytist i London Symphony Orchestra og sier i et intervju at Carl Nielsens fløytekonsert gjorde et så umåtelig sterkt inntrykk da han som tiåring hørte den for første gang, at han bare måtte spille den.

Konserten rundes av med Johannes Brahms’ siste og eviggrønne symfoni, rik på orkestrale farger, og melodi etter melodi strømmer gjennom orkesteret. Man kan forestille seg at dette er verket Brahms alltid hadde ønsket å komponere, hvor alt er i balanse og hans stemme kommer så klart til uttrykk. Hans biograf, Jan Swafford, skriver at symfonien er en gravsang for Brahms’ arv, Wien slik han kjente byen, og sine egne tapte kjære...