Fransk eleganse

Fransk eleganse

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 25. februar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-02-25 19:30:00 2021-02-25 22:30:00 Europe/Oslo Fransk eleganse Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Den franske barokkmusikken var elegant og forfinet, ornamentert og overdådig. To av kveldens komponister hyller både tradisjonen og dens fanebærer, komponisten François Couperin. Franske Georges Bizets musikk kjennetegnes også ved sin varme og eleganse.

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

Ravels suite Tombeau de Couperin ble opprinnelig skrevet for piano, og senere orkestrert av ham selv. Suiten er en hyllest til den store franske barokkomponisten François Couperin og ikke minst den fransk barokktradisjonen generelt.

Georges Bizet var bare sytten år gammel da han skrev sin første symfoni. Selv betraktet han verket som en ungdommelig indiskresjon, inspirert og påvirket som det var av hans lærer Charles Gounoud. Uansett, symfonien er spekket med vakre melodier, rik orkestrering og elegant sjarme, slik vi også kjenner det fra hans meste kjente verk Carmen.

Den britiske komponisten Thomas Adès er så glad i Couperin at han lytter til musikken hans hver dag. Verket vi får høre i kveld baserer seg på Couperins komposisjoner og har samme antall takter, harmonier og rytmer. «Det minner meg om noe jeg aldri har hørt» sa en gang Arne Nordheim om et av Bent Sørensens verk. Den iransk-amerikanske cembalisten Mahan Esfahani er solist i hans ferske cembalokonsert.

Bent Sørensens verk er en sambestilling med City of Birmingham Symphony Orchestra og Odense Symfoniorkester.

Konserten presenteres i samarbeid med Borealis – en festival for eksperimentell musikk