Víkingur Ólafsson spiller Bach og Mozart

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 27. januar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-01-27 19:30:00 2021-01-27 22:30:00 Europe/Oslo Víkingur Ólafsson spiller Bach og Mozart Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 28. januar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-01-28 19:30:19 2021-01-28 22:30:19 Europe/Oslo Víkingur Ólafsson spiller Bach og Mozart Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En konsert som står i Víkingur Ólafssons tegn, hvor han er solist i hele fire verk av Bach, Glass og Mozart.

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

Her kan du laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

Det er stor stas å få Víkingur Ólafsson tilbake til Bergen så fort etter fjorårets konserter både i Bergen og i Reykjavik. Víkingur og orkesteret skulle egentlig turnert i Europa når disse konsertene finner sted i Grieghallen, men vi er uansett glade for at vårt kjernepublikum her i Bergen får nyte godt av hans musikalske geni.

Hans innspillinger av Glass og Bach har tatt verden med storm. Åpningsverket «Opening» er hentet fra Philip Glass’ komposisjon «Glassworks» fra 1981, som ble skrevet, sier Glass, for introdusere sin musikk for et bredere publikum.

Víkingur er også solist i Bachs pianokonsert nr. 5, som ikke minst er kjent for sin vakre adagio-sats, samt i sitt eget arrangement av Bachs fiolinsonate nr. 5.

Víkingur tar så en liten pust i bakken før han er tilbake som solist i Mozarts pianokonsert nr. 24.

I mellomtiden spiller orkesterets blåsere utdrag fra Mozarts Serenade nr. 12.

Pianokonsert nr. 24 ble skrevet i en utrolig kreativ periode som varte fra 1784 til 1786. I løpet av disse få årene komponerte Mozart hele tolv pianokonserter, og nr. 24 omtales som personlig, mørk og intim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli blant de første som får informasjon om billettsalg. Påmelding finner du nederst på denne siden.

Discover Vikingur Olafsson’s milestone recordings at Deutsche Grammophon