Rossinis vakre messe

Rossinis vakre messe

Kjøp billett

fredag 29. januar kl. 19.30

KJØP TRYGT: Vi refunderer billetten dersom konserten skulle bli påvirket av koronarestriksjoner.

Legg til i kalender 2021-01-29 19:30:00 2021-01-29 22:30:00 Europe/Oslo Rossinis vakre messe Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

En sjelden anledning til å oppleve den store operakomponisten Giacomo Rossinis vakre messe framført av et utvidet Edvard Grieg Kor, de internasjonalt anerkjente pianistene Chistian Ihle Hadland og Håvard Gimse samt domorganist Sigurd Melvær Øgaard ved harmoniumet.

Fra og med onsdag 27. januar er vi klare for å ta imot publikum bosatt i Bergen kommune. De nasjonale retningslinjene gir oss lov til å gi konserter for inntil 200 publikummere som har Bergen som hjemkommune. Vi gleder oss til å kunne invitere publikum fra andre kommuner så snart vi får lov til det i henhold til smittevernreglene.

Her kan du laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

Giacomo Rossini var den mest populære og innflytelsesrike operakomponisten i første halvdel av 1800-tallet. Hans siste opera, Wilhelm Tell, ble skrevet i Paris i 1829 da Rossini var 37 år gammel.

Hørsel var ikke den eneste sansen han var opptatt av, også smak og duft var viktig. Resten av livet var han nemlig mest opptatt av mat, og det gikk hele 34 år før han komponerte Petite Messe Solennelle, en av hans «synder på eldre dager» slik han selv sa det.

«Jeg vet ikke om en mer fortjenstfull virksomhet enn spising, altså ekte spising. Appetitt er for magen hva kjærlighet er for hjertet. Magen er dirigenten som hersker over våre følelsers store orkester, og får det til å handle», skal Rossini ha filosofert.

Messen, som ble komponert etter hans kulinariske raptus, er skrevet for seksten stemmer, piano og harmonium, og er dramatisk, intens og full av patos. Den var vel så egnet for Paris’ salonger som for kirken.