AVLYST / Ragnhild Hemsing spiller Bruch og Tveitt

AVLYST / Ragnhild Hemsing spiller Bruch og Tveitt

Kjøp billett

onsdag 18. november kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-11-18 19:30:00 2020-11-18 22:30:00 Europe/Oslo AVLYST / Ragnhild Hemsing spiller Bruch og Tveitt Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 19. november kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-11-19 19:30:00 2020-11-19 22:30:00 Europe/Oslo AVLYST / Ragnhild Hemsing spiller Bruch og Tveitt Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Konsertene i Grieghallen i uke 47 og 48 er avlyst for publikum med bakgrunn i Bergen kommunes tiltak som ble innført 7. november. Vi håper isteden at du vil bli med oss på konsert hjemmefra! Vi sender direkte fra Grieghallen i vårt digitale konserthus torsdag 19. november.

Sendingen starter kl. 19.25 på denne siden.

Ragnhild Hemsing trakterer både fiolin og hardingfele når hun spiller både Max Bruchs verdensberømte fiolinkonsert og går i spelemannen Sigbjørn Bernhoft Osas fotspor når hun tolker Geirr Tveitts «Tri fjordar». Konserten avrundes med Stravinskys symfoniske og stemningsfulle eventyr om den magiske gullfuglen.

Max Bruchs fiolinkonsert er et ekte bravura paradestykke og er kanskje den mest poulære fiolinkonsert som noensinne er skrevet. Ragnhild Hemsing er virtuos på både fiolin og hardingfele, og med sine røtter i norsk folkemusikktradisjon, smelter hun sammen både folkemusikk og klassisk musikk. Hun spilte for første gang med Bergen Filharmoniske Orkester som fjortenåring på De Unges Konsert, og medvirket på orkesterets innspilling av Johan Halvorsens Fossegrimen.

I konserten for hardingfele og orkester «Tri fjordar» trekker Geirr Tveitt hardingfela ut fra de folkemusikalske omgivelsene og inn i en konvensjonell konsertsituasjon. Konserten har tre satser, Hardangerfjord, Sognefjord og Nordfjord, uten at de er noen stemningsbeskrivelser av disse områdene.

Den tsjekkiske nasjonalkomponisten Bedřich Smetana bodde seks år i Göteborg hvor han dirigerte og komponerte. Der skrev han blant annet det symfoniske diktet Håkon Jarl, basert på den danske poeten Adam Oehlenschlägers tragedie om vikingen som vant herredømme over mesteparten av det daværende norske riket.

Ballettmusikken til Ildfuglen fra 1910 ble Stravinskys gjennombrudd som komponist. Musikken baserer seg på et russisk folkeeventyr om en magisk ildfugl som er både en velsignelse og en forbannelse for dem som fanger fuglen.

Billettene legges ut for salg fredag 6. november kl. 10.00. Eget forhåndssalg til våre abonnenter fra mandag 2. november.

Varm opp med Bergenphilive

Max Bruch: Fiolinkonsert
Igor Stravinsky: Vårofferet
Igor Stravinsky: Funeral Song
Igor Stravinsky: Salmesymfonien
Igor Stravinsky: Feu d’artifice