Med Beethoven ut i naturen

Beethovenfest

Med Beethoven ut i naturen

Grieghallen

Konserten varer i 70 minutter. Det er ingen pause.

Kjøp billett

lørdag 17. oktober kl. 18.00

Legg til i kalender 2020-10-17 18:00:00 2020-10-17 21:00:00 Europe/Oslo Med Beethoven ut i naturen Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Edvard Grieg Kor har latt seg inspirere av naturen når de har komponert kveldens konsertprogram, som også er en reise gjennom korverk fra flere land i tidsspennet 1814 til 2011. 

Klikk her for å laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

Konserten innledes med Beethovens landlige og festlige kantate fra 1814. Den ble skrevet for å feire navnedagen til en venn - «La oss alle synge en skål for Giovanni», heter det i sangteksten.

I tillegg til sanger av Beethoven og Clara Schumann, får vi høre to sanger av Edward Elgar. Hans korverk regnes som juveler i den britiske kortradisjon.

Kveldens norske bidrag, både tekst og musikk, er The Wind Blows av Alfred Jansen som ble skrevet for Det Norske Solistkor og urframført av dem i 2017.

Latvia har en rik kortradisjon, og Ēriks Ešenvalds verk Stars for kor og glass er et skinnende eksempel på hvordan tradisjonen utvikles og lever i dag.

Vi går mot kveld, med Richard Strauss’ tonesetting av Friedrich Schillers dikt "Der Abend", hvor betydningen av den milde kvelden understrekes – den er for at elskere, menneskelige og hellige, kan møtes og hvile.

Konserten avrundes med "When daisies pied" fra Birthday Madrigals av John Rutter.

Gode vibrasjoner

Den musikalske hjernen - hvorfor en verden uten musikk vil være en verden uten mennesker. Ved Stefan Kölsch.

Vår serie med musikk og vitenskap fortsetter også denne sesongen. Professor Stefan Kölsch, en verdensledende forsker på musikk og hjernen, vil utforske virkningene av «gode vibrasjoner» på vår helse og velferd. Sammen med orkesteret vil han han demonstrere/vise at alle har en sans (a sense of) for musikk, og vil avsløre hva som skjer i vår hjerne og kropp når musikk overrasker oss.

Sammen vil vi også avdekke hva som gjør musikalske overraskelser behagelige for oss, og hva som skjer i hjernen når musikk vekker følelser i oss. Det å bevege seg i et fellesskap forsterker ofte disse følelsene og får oss til å komme nærere/tettere på hverandre.