Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 29. oktober kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-10-29 19:30:00 2020-10-29 22:30:00 Europe/Oslo Leif Ove Andsnes og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Leif Ove Andsnes er et forbilde for mange musikere. For de unge musikerne i BFUng er det både en ære og garantert en enorm inspirasjon når Andsnes nå spiller Mozart sammen med dem i Grieghallen. 

Fra Cherubinis taktfaste sørgemarsj, via Mozarts elegante pianokonsert, ender vi opp i en grotesk heksesabbat i Berlioz’ fantastiske symfoni. Kimende kirkeklokker, boblende heksegryter og rå latter er en passende inngang til halloween. Berlioz’ symfoni er inspirert av komponistens voldsomme og lidenskapelige, men ikke gjengjeldte, forelskelse i skuespilleren Harriet Smithson.

Leif Ove Andsnes følger opp suksessen fra sin «Beethoven Journey» med «Mozart Momentum 1785/86» hvor han sammen med Mahler Chamber Orchestra vil utforske en av de mest kreative og avgjørende periodene i Mozarts liv. Kveldens pianokonsert var et av mesterverkene Mozart skrev i denne perioden, melodisk og fargerik.

Beethoven mente at Cherubini var den ledende dramatiske komponisten i sin tid, noe som kommer klart til uttrykk i hans sørgemarsj, som får tankene til å bevege seg i retning av Berlioz og hans lidenskapelige og ekspressive stil.