Beethovens syvende

Beethovenfest

Beethovens syvende

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 14. oktober kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-10-14 19:30:00 2020-10-14 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens syvende Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 15. oktober kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-10-15 19:30:00 2020-10-15 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens syvende Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 16. oktober kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-10-16 19:30:00 2020-10-16 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens syvende Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Har du sett og hørt et stort konsertflygel falle fra åtte meters høyde ned på et betonggulv? 

Slik innledes den danske innovative og prisvinnende komponisten Simon Steen-Andersens pianokonsert fra 2014. Ut fra dette komponerer han en lekende og intrikat dialog mellom forhåndsinnspilt audiovisuelt materiale og musikerne i orkesteret. Resultatet er en spektakulær og sjangersprengende multimediaopplevelse.

Beethovens syvende symfoni ble skrevet omtrent 200 år før Steen-Andersens pianokonsert. Den innledes med illevarslende mørke orkestrale farger som senere, etter den vakre og alvorstunge andresatsen kjent fra filmen the King’s Speech, endrer karakter og ender i et livsbejaende fyrverkeri av en finale. Om kveldens solist, pianisten Nicolas Hodges, sies det at han spiller klassikerne som om de var skrevet i går, og spiller det som var skrevet i går som om det allerede var en klassiker.

When I compose within a classical frame, I wish to show the tradition in a radically new light. By sacrificing a concert grand, I thematise the beauty of the destroyed and the unpolished. I bring the listener inside the ruined instrument to experience sounds which we normally don’t come close to.—Simon Steen-Andersen 

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

Klikk her for å laste ned ukens konsertprogram
På grunn av koronasituasjonen kan konsertprogrammene endres på svært kort sikt, noe som bidrar til at trykte program ikke er praktisk slik situasjonen nå er. Vi håper på forståelse for dette.

 

Gode vibrasjoner

Hva skjer i hjernen og i kroppen vår når musikk overrasker oss? Ved Stefan Kölsch.

Vår serie med musikk og vitenskap fortsetter også denne sesongen. Professor Stefan Kölsch, en verdensledende forsker på musikk og hjernen, vil utforske virkningene av «gode vibrasjoner» på vår helse og velferd. Sammen med orkesteret vil han han demonstrere/vise at alle har en sans (a sense of) for musikk, og vil avsløre hva som skjer i vår hjerne og kropp når musikk overrasker oss.

Sammen vil vi også avdekke hva som gjør musikalske overraskelser behagelige for oss, og hva som skjer i hjernen når musikk vekker følelser i oss. Det å bevege seg i et fellesskap forsterker ofte disse følelsene og får oss til å komme nærere/tettere på hverandre.

Varm opp med Bergenphilive

Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 3 «Eroica»