Haydn, Mozart og Mendelssohn

Haydn, Mozart og Mendelssohn

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 30. september kl. 19.30

Billettsalget åpner i august

Legg til i kalender 2020-09-30 19:30:00 2020-09-30 22:30:00 Europe/Oslo Haydn, Mozart og Mendelssohn Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 1. oktober kl. 19.30

Billettsalget åpner i august

Legg til i kalender 2020-10-01 19:30:00 2020-10-01 22:30:00 Europe/Oslo Haydn, Mozart og Mendelssohn Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Med den italienske fiolinisten og dirigenten Fabio Biondi i spissen for orkesteret, vil vi få friske og energiske tolkninger av Mozart, Haydn og Mendelssohn.

Mozart komponerte sin symfoni nr. 31 på sin tur til Paris i 1778. Den ble skrevet for å åpne konsertserien Concert Spirituel i den franske hovedstaden, og Mozart hadde skreddersydd verket for at det skulle falle i smak hos et kresent publikum.

Vidunderbarnet Mendelssohn var bare var 15 år gammel da han komponerte sin første symfoni for fullt orkester. Da hadde han imidlertid allerede skrevet tolv strykersymfonier. Hans musikk er et oppkomme av musikalsk rikdom og varme som i samspill med gjennomsiktig eleganse går rett til hjertet.

Bergen Filharmoniske Orkester spilte inn Mendelssohns symfonier med daværende sjefdirigent Andrew Litton i 2008 - «One of the most enjoyable discs I’ve listened to in a long time», Roger Nichols i BBC Music Magazine.

Fabio Biondi er sammen med sitt ensemble Europa Galante, kjent for sine friske og levende framføringer som har pustet nytt liv til repertoaret fra barokken til det tidlig romantiske. Biondi tolker i kveld en av Haydns tre gjenværende fiolinkonserter på sin Guarneri-fiolin.