På vei til Asia

På vei til Asia

Onsdag 10. juni

Grieghallen

Kjøp billett

Onsdag 10. juni kl. 19.30

Konserten inngår ikke i abonnement

Legg til i kalender 2020-06-10 19:30:00 2020-06-10 22:30:00 Europe/Oslo På vei til Asia Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Man antar at rundt femti millioner kinesere spiller Griegs musikk på piano. Da er det på høy tid at Griegs eget orkester og vår fremste Grieg-tolker Leif Ove Andsnes kommer på besøk.

Orkesteret har besøkt Asia to ganger tidligere, i 1992 og 1998. Begge turene gikk til Japan og Griegs a-mollkonsert sto fjellstøtt på programmet den gang som nå, med en ung Leif Ove Andsnes som solist på den første turneen. I år går turneen til Kina og Sør-Korea.

Vårofferet skapte sjokkbølger da balletten ble satt opp for første gang i Paris i 1913. Både Nijinskis koreografi og Stravinskys musikk brøt med alle etablerte normer, og skandalen var et faktum da danserne ikke holdt takten. «En gal manns verk», sa Puccini. I dag er musikken trygt etablert på repertoaret, nå som et fremdeles friskt og nyskapende konsertstykke.

Konserten innledes med Tsjaikovskijs fantasiouverture basert på Shakespeares tidløse drama om forbudt og ung kjærlighet, Romeo og Julie.