Vilde Frang, Nicolas Altstaedt & Víkingur Ólafsson m/Bergen Filharmoniske Orkester

Festspillene i Bergen

Vilde Frang, Nicolas Altstaedt & Víkingur Ólafsson m/Bergen Filharmoniske Orkester

Grieghallen

Kjøp billett

søndag 24. mai kl. 18.00

Legg til i kalender 2020-05-24 18:00:00 2020-05-24 21:00:00 Europe/Oslo Vilde Frang, Nicolas Altstaedt & Víkingur Ólafsson m/Bergen Filharmoniske Orkester Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sibelius, Brahms og Grieg med A-lag av solister.

Bergen Filharmoniske Orkester ledes av sjefdirigent Edward Gardner, og innleder konserten med Sibelius’ suite Rakastava («Den elskende»). 

Den norske fiolinisten Vilde Frang og den fransk-tyske cellisten Nicolas Altstaedt – begge lidenskapelige utøvere med en egen formidlingskraft og uanstrengt virtuositet – er solister i Brahms’ dobbelkonsert. Altstaedt kan også oppleves i en egen solokonsert under Festspillene.

Konserten avsluttes med Festspillenes kanskje mest tradisjonsfaste og kjære programposter, Edvard Griegs a-mollkonsert. Årets solist er den islandske pianisten Víkingur Ólafsson, som er aktuell med et ferskt album og en festspillkonsert i Håkonshallen.

Til sammen utgjør de tre solistene et gnistrende europeisk A-lag som for lengst preger den internasjonale scenen for klassisk musikk.

«Griegs Klaverkonsert i a-moll ble nasjonalromantikkens kjenningsmelodi – og kan fremdeles få popmusikere til å gråte.» – BERGENS TIDENDE