Neste steg 3 – Klima

Presenteres i samarbeid med Borealis – en festival for eksperimentell musikk

Neste steg 3 – Klima

Torsdag 5. mars

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 5. mars kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie I
Legg til i kalender 2020-03-05 19:30:00 2020-03-05 22:30:00 Europe/Oslo Neste steg 3 – Klima Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Klimaendringene er vår tids største utfordring og er et tema som mobiliserer politikere, forskere, kunstnere, og folk flest. 

Konserten byr på engasjerte forskere og kunstnere som er opptatt av forholdet mellom mennesket, naturen og våre omgivelser.

MANMADE er en saxofonkonsert av Marius Neset, hvor form og oppbygging er inspirert av tidens klimaendringer. Musikken har, sier Neset, «sitt utspring i fraser fra egne improviserte stykker og soloer som har blitt til gjennom årenes løp».

«Woven Fingerprints er skrevet for Ellen Ugelvik og Andreas Ulvo og deres egne fingeravtrykk er veldig tilstede», skriver Therese Birkelund Ulvo om sitt nye verk. Hun sier videre: «Vi legger igjen spor hele tiden - musikalske spor, spor i snøen, spor i kroppen, og klimaet legger igjen spor i naturen, spor som vil kunne ligge der i svært lang tid. Spor av krise».

La valse er et uttrykk for Maurice Ravels fascinasjon av valsen som form. I ettertid har man lurt på hva Ravel selv la i stykket – var det en hyllest til Johann Strauss II og den wienerske tradisjonen eller var det en samfunnskritikk?

Ravel så på balletten Daphnis et Chlóe som sitt viktigste verk og arrangerte senere to orkestersuiter. Den andre suiten begynner ved daggry, naturen våkner – fuglene synger og musikken varmes opp av solstrålene. Daphnis våkner og treffer Chlóe. Dagen begynner.

Konserten presenteres i samarbeid med Borealis – en festival for eksperimentell musikk. Bestillingsverket er en del av Music Norways KUPP-prosjekt, et talentprogram for norske komponister under 35 år. Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Vil du vite mer?
Neste steg

KOMMENDE KONSERTER I NESTE STEG-SERIEN

Neste steg 4 – Mennesket
Torsdag 30. april 2020 kl. 19.30 i Grieghallen.

OM FOTOGRAFIENE

Det sies at dirigenten har fordelen av å ikke se publikum. I årets sesong vil vi derimot vise fram og feire nettopp tilhørerne.

Gjennom sesongprogrammet og sesongen skal vi møte ansikter som lytter, kontemplerer og gleder seg over musikken. Faste abonnenter og nye konsertgjengere, fotografert i Grieghallen
like før en ny konsert.

Vi i Bergen Filharmoniske Orkester er utrolig takknemlige for og glade i vårt publikum. Dette sesongprogrammet er dedisert dere alle. Foto: Lars Svenkerud.