Bli en operaelsker du også! / AVLYST

Bli en operaelsker du også! / AVLYST

Litteraturhuset

Kjøp billett

mandag 16. mars kl. 18.00

Legg til i kalender 2020-03-16 18:00:00 2020-03-16 21:00:00 Europe/Oslo Bli en operaelsker du også! / AVLYST Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Vil du også bli en operaelsker? Eller ønsker du bare en ny og annerledes opplevelse av Mozarts musikk? Bli med lyttelosen inn i Mozarts opera La Clemenza di Tito (Titus' nåde) fra 1791. Helgen etter kan du oppleve operaen fremført av Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen.

Opera kan være morsomt, spennende og opprivende. Opera kan få den mest hardbarka rocker til å både gråte og le og få ståpels. Men ikke alle kjenner det slik. Noen kjeder seg og sovner. Men frykt ikke. Nå kan du bli med og plukke operaen fra hverandre, oppdage de små detaljene i musikken og få tak på de lange linjene. Kanskje vil Mozart snike seg under huden på oss? Eller er det vi som sniker oss under huden på Mozart? Slik at vi blir dus med ham... Wolfgang, liksom.

Foredraget er morsomt, interessant og krever ingen forkunnskaper.

Pianist og lyttelos Annabel Guaita formidler klassisk musikk på helt nye måter – slik at du får mer ut av lytteopplevelsen. Gjennom sine utsolgte foredrag på Litteraturhuset i Bergen har hun klart å trollbinde publikum og åpne dørene inn til klassisk musikk på en måte som ikke har blitt gjort tidligere. Hun har også siden 2011 jobbet som musikkanmelder, blant annet for Bergens Tidende. I fjor sommer dykket hun dypt ned i Richard Wagners operaer. Dette ledet opp til et lengre opphold i operaens høyborg: Festspillene i Bayreuth. Her anmeldte hun blant annet den norske sopranen Lise Davidsens debut i operaen Tännhauser.

Hun har lang erfaring som musikkformidler, blant annet som skolekonsertmusiker i Rikskonsertene og instruktør i argentinsk tango. I 2014 tok hun en kunstnerisk doktorgrad på Fartein Valens klavermusikk. Fra 2016-18 var hun formidlingsleder på Komponisthjemmene i KODE. Hun jobber nå som spillende musikkformidler under konseptnavnet Lyttelos og leder også en serie på Vestlandet med kritikersalonger og samtaler om musikk kalt Notelangs.

Hva er Lyttelos? Les mer her!