Sibelius' fiolinkonsert

Sibelius' fiolinkonsert

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 20. februar kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2020-02-20 19:30:00 2020-02-20 22:30:00 Europe/Oslo Sibelius' fiolinkonsert Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Med kombinasjonen James Ehnes, Edward Gardner og orkesteret, ligger alt til rette for en ekstraordinær opplevelse i Sibelius’ fiolinkonsert.

I sitt symfoniske dikt Tapiola fra 1926, ett av hans siste store verk, fant Sibelius nok en gang inspirasjon i finsk mytologi. Tapio er skogsguden og Tapiola hans kongerike. Jean Sibelius var glad i fiolinen, og som ung var det fiolinist han ønsket å bli. Kjærligheten til instrumentet kommer klart til uttrykk i den romantiske fiolinkonserten, et av hans største mesterverk. Med James Ehnes i solistrollen blir dette en ekstraordinær opplevelse.

Carl Nielsens femte symfoni ble komponert i 1922, noen år etter den første verdenskrigen, noe som kan høres i verket. Symfonien har ikke en undertittel, i motsetning til de tre forutgående. Selv sa Nielsen at alle hans symfonier egentlig handlet om det samme – kontrast og opposisjon, sovende krefter i motsetning til de aktive.

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO
Jean Sibelius
Fiolinkonsert
Luonnotar