Musikalske fabler og eventyr

Musikalske fabler og eventyr

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 6. februar kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2020-02-06 19:30:00 2020-02-06 22:30:00 Europe/Oslo Musikalske fabler og eventyr Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Det unge franske naturtalentet og Ravel-spesialisten Lionel Bringuier inviterer oss med inn i en magisk og surrealistisk barnlig verden, og avrunder kvelden med dukketeater på et ekte russisk karneval.

Maurice Ravel likte barn og satte pris på å være sammen med dem. To av hans nære venner var de to barna Jean og Mimie Godebski. Til dem skrev Ravel Ma mère l'Oye (Gåsemor forteller) for firhendig  piano. De fem fargerike miniatyrene, som tryller fram en magisk barnlig verden, arrangerte han så for orkester.

Den polske komponisten Witold Lutoslawski, (som i mange år bodde i et rekkehus på Lilleaker i Oslo) håndplukket Solveig Kringlebotn til å urfremføre sin barnlige og lekne sangsyklus Chantefleurs et Chantefables på BBC Proms i 1991. Tekstene er skrevet av den polske surrealisten Robert Desnos som døde i konsentrasjonsleiren i Terezin i 1945. I 1944, like før han ble arresteret av nazistene, fikk han sendt tredve chantefables til sin forlegger i Paris. De ble utgitt og er veldig populære i franske skoler.

Kveldens solist er Laura Claycomb, som flere ganger har gjestet Bergen Nasjonale Opera. 

I Stravinskys musikk til balletten Petrusjka, i kveld framført i konsertversjon, befinner vi oss på et vinterlig russisk karneval. En av attraksjonene er et tradisjonelt russisk dukketeater, og Stravinsky ser for seg at dukkene våkner til live!

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO
Igor Stravinsky
Vårofferet
Funeral Song
Feu d’Artifice
Maurice Ravel
Daphnis et Chloe