Kammermusikalske skøyerstreker

Kammermusikalske skøyerstreker

Universitetsaulaen

Kjøp billett

onsdag 5. februar kl. 19.30

Legg til i kalender 2020-02-05 19:30:00 2020-02-05 22:30:00 Europe/Oslo Kammermusikalske skøyerstreker Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Solobassist Jan. A. Johansson tar med seg gode kolleger blant orkesterets solister når han inviterer til kammerkonsert med Richard Strauss’ frekke tonedikt om Till Eulenspiegel og den unge Johannes Brahms’ første serenade.

Strauss’ lette og frekke tonedikt er et musikalsk bilde av lurendreieren Till Eulenspiegel og hans lystige skøyerstreker. Till Eulenspiegel er kjent fra tysk folklore som en vandrer som gjennom sine triks og  påfunn avslørte grådighet, dumhet og umoral hos folk flest. Strauss skrev verket for et stort orkester, mens den østerrikske komponisten Franz Hasenöhrl på mesterlig vis har arrangert verket for  kammerformat.

Den unge Johannes Brahms skrev serenade nr. 1 under sitt opphold i Detmold, hovedstaden i det lille tyske fyrstedømmet Lippe, hvor han, med Clara Schumanns hjelp, hadde fått jobb som hoffmusiker. Serenaden, som senere ble arrangert for orkester, er inspirert av Mozarts serenader og annen kammermusikk av komponister som Beethoven, Spohr og Schubert. 

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO
Richard Strauss
Don Juan
Johannes Brahms
Symfoni nr. 3
Ein deutsches Requiem