Seafloor Dawn Chorus

BIT20 Ensemble

Seafloor Dawn Chorus

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 23. januar kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2020-01-23 19:30:00 2020-01-23 22:30:00 Europe/Oslo Seafloor Dawn Chorus Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

BIT20 Ensemble som nylig har feiret 30 års jubileum i den nye musikkens tjeneste har alltid gått inn i musikken med åpenhet og mot til å utforske og eksperimentere.

Ensemblet bidrar sterkt til å utvikle ny musikk gjennom tette samarbeid med komponister, slik også på kveldens konsert som har et rent norsk fokus.

Med sine entusiastiske og energiske framføringer har ensemblet satt den nordiske samtidsmusikken på agendaen. Kveldens konsert er viet norske komponister, fra Fartein Valens strykekvartett fra hans
studietid i Berlin, til tre nåtidige komponister.

Om sitt eget verk skriver Buene at det ble komponert midtvinterstid 2017, en årstid med lite lys og, ikke minst, en tid med politisk mørke. Kristine Tjøgersens komposisjoner ligger ofte et sted mellom visuell kunst og musikk, og reflekterer hennes bakgrunn som musiker, komponist og visuell kunstner. BIT20 Ensemble byr også på en urframføring av Ketil Hvoslef, som i sitt åttiende år er en av norsk samtidsmusikks absolutte nestorer.

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO
Ketil Hvoslef
Jubeljahr (1765) mit dem Haydnsignal, Il Compleanno