Trondheimsolistene og Alisa Weilerstein

Gjestespill

Trondheimsolistene og Alisa Weilerstein

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 28. november kl. 19.30

Gullserien | Sølvserie II
Legg til i kalender 2019-11-28 19:30:00 2019-11-28 22:30:00 Europe/Oslo Trondheimsolistene og Alisa Weilerstein Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Alisa Weilerstein har i løpet av kort tid oppnådd internasjonal stjernestatus. Hun er solist i Haydns klassiske og populære cellokonserter, og leder orkesterets tolkninger av Osvaldo Golijovs hyllest til Piazzolla og Richard Strauss’ gripende Metamorphosen.

Det er alltid hyggelig å få besøk av TrondheimSolistene, som i 2018 kunne feire sine første 30 år. Sammen med sin kunstneriske partner, cellisten Alisa Weilerstein, presenterer de et program som spenner fra den første Wienerskole til argentinske tangorytmer.

Joseph Haydns cellokonserter er i dag populære programinnslag. Hans første cellokonsert, sannsynligvis skrevet i Musikkselskapet Harmoniens stiftelsesår 1765, er full av Haydns typiske og elegante sjarme, og ble gjenoppdaget så sent som i 1961. Konsert nr. 2 er mer avslappet og lyrisk. Last Round, av den argentinske komponisten Osvaldo Golijov, er en hyllest til den store tangokomponisten Astor Piazzolla.

Richard Strauss’ gripende Metamorphosen ble komponert i 1945 til minne om en forgangen kultur som ble ødelagt av krigens meningsløshet.

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO
Joseph Haydn
Skapelsen
Symfoni nr. 83
Cellokonsert nr. 1