Sweeney Todd

Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien presenterer

Sweeney Todd

Grieghallen

Kjøp billett

onsdag 6. november kl. 19.00

Sølvserie II
Legg til i kalender 2019-11-06 19:00:00 2019-11-06 22:00:00 Europe/Oslo Sweeney Todd Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

torsdag 7. november kl. 19.00

Gullserien | Sølvserie I
Legg til i kalender 2019-11-07 19:00:00 2019-11-07 22:00:00 Europe/Oslo Sweeney Todd Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 8. november kl. 19.00

Fredag komplett | Fredagsserien
Legg til i kalender 2019-11-08 19:00:00 2019-11-08 22:00:00 Europe/Oslo Sweeney Todd Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Vi befinner oss i et tåkefylt og viktoriansk London. Den uskyldig dømte og hevnlystne Sweeney Todd er tilbake i byen etter å ha rømt fra sin fengselsstraff i Australia. Han treffer på byens verste paibaker, Mrs. Lovett. Snart strømmer folk til for å smake deres velsmakende kjøttpaier.

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene når musikalenes mester Stephen Sondheim serverer frydefulle grøss i klassikeren om Sweeney Todd.

Den amerikanske barytonen Michael Mayes, kjent for sine intense tolkinger av blant andre Scarpia og Don Giovanni, entrer her scenen i tittelrollen som den djevelske barberen. Den uskyldig dømte Sweeney Todd kommer hjem til London etter å ha klart å rømme fra en livslang fengelsstraff i Australia. I jakten på hevn dukker byens verste paibaker Mrs. Lovett beleilig opp, og ikke lenge etter strømmer folk til for å nyte deres uvanlig velsmakende kjøttpaier i Fleet Street ...

Midt i dette burleske dramaet kan vi også følge den lyse og gryende kjærligheten mellom den unge sjømannen Anthony og Johanna, der vi ser frem til å møte den prisvinnende sopranen Caroline Wettergreen fra Fana i rollen som Sweeneys datter. I denne sceniske konserten byr vi på internasjonalt kjente sangere som gjester Grieghallen for første gang, men også gledelige gjensyn med blant andre David Curry fra fjorårets suksess Candide av Bernstein, og Lester Lynch som gjorde sterkt inntrykk som Jago i Verdis Otello høsten 2017.