Lydreisen

Familiekonsert

Lydreisen

Grieghallen


11:00 – 14:00    Åpen dag i foajeene fra klokken 11.00 med verksteder for instrumentmakeri, komponering og dirigering, utstillinger av musikkmaskiner, lyttestasjoner og selvsagt kafé.

14:00: Familiekonserten Lydreisen i Griegsalen 

Kjøp billett

lørdag 9. november kl. 14.00

Familieserien
Legg til i kalender 2019-11-09 14:00:00 2019-11-09 17:00:00 Europe/Oslo Lydreisen Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Velkommen til en litt annerledes familiekonsert!

BIT20 Ensemble fyller 30 år i år, og de inviterer til stor bursdagsfest i hele Grieghallen. Vi i orkesteret har selvfølgelig lyst å være med og feire dem! Derfor har vi invitert Håkon Skjæret fra BIT20 Ensemble med på familiekonserten.

Ingeborg fra orkesteret har planlagt kjempelenge, og har en veldig fin overraskelsespresang til Håkon. Håkon, derimot, har med sin egen bursdagssang og mange rare ideer Ingeborg aldri har hørt om! Sammen legger de to ut på en lydreise i tid og rom for å finne svar på alt de lurer på. Har musikken alltid hørtes ut sånn som vi hører den nå? Hva var egentlig nytt og spennende på 1800-tallet? Kan musikk gå ut på dato? Og viktigst av alt - hvordan lytter man til musikk som er ny og annerledes?

Her blir det musikk fra helt tilbake i 1765 og helt frem til 9. november 2019. Med oss på laget har vi nemlig femte trinn fra Sælen skole. Sammen med orkesteret fremfører de rykende fersk musikk, resultatet av BIT20 sitt skoleprosjekt «Vi komponerer!». Nyere enn det blir det ikke!

Både før og etter konserten blir det masse aktiviteter rundt omkring på huset: magiske musikkmaskiner, høyteknologisk dirigering, instrumentfabrikker og eksperimenter med musikk og notasjon.

Les mer om BIT20 Ensembles arrangementer her

Familieserien

Ta hele familien inn i den klassiske musikkens verden. Fire lørdagsettermiddager med konsert, aktiviteter og kafé. Pris per person for hele serien er kr 400. Hver konsert varer ca. én time. Ingen pause. Fra fem år.