Rhapsody in Blue

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester

Rhapsody in Blue

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 24. oktober kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-10-24 19:30:00 2019-10-24 22:30:00 Europe/Oslo Rhapsody in Blue Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester under energisk ledelse av Lawrence Foster, en av de unge musikernes favorittdirigenter, presenterer Schumanns lyse og optimistiske Rhin-symfoni og får testet orkesterets rytmesans i Enescus folkemusikkinspirerte verk, og i Gershwins svingende Rhapsody in Blue.

Det er alltid en glede å kunne presentere BFUng for vårt publikum. Den amerikanske dirigenten Lawrence Foster dirigerte orkesteret høsten 2018 med stor suksess. 

Denne gangen har han med et verk som knytter an til hans egne rumenske røtter, i Enescus festlige rhapsodi, inspirert av rumensk folkemusikks triumferende brassfanfarer og livlige fioliner. Ole Christian Haagenrud, en av norges lovende unge musikere, er solist i Gershwins jazzinspirerte pianokonsert.

Kvelden innledes med Robert Schumanns Rhin-symfoni, komponert i Düsseldorf hvor en  entusiastisk og lykkelig Schumann likte å spasere langs Rhinens bredder, gjerne sammen med sin Clara. Spaserturene, lyset og varmen i Rhinland inspirerte Schumann til symfonien, som ble en umiddelbar suksess.