Sesongåpning: Oppstandelsessymfonien

Sesongåpning: Oppstandelsessymfonien

Grieghallen

 

Det er ingen pause i konserten.

Kjøp billett

torsdag 5. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-09-05 19:30:00 2019-09-05 22:30:00 Europe/Oslo Sesongåpning: Oppstandelsessymfonien Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Sjefdirigent Edward Gardner har massive krefter til rådighet når han innleder sesongen med Gustav Mahlers grensesprengende og visjonære symfoni om universet og menneskehetens kamp for evig frelse.

Mahlers gigantiske og monumentale oppstandelsessymfoni tar opp menneskehetens store spørsmål – livet, døden og livet etter, tro og kjærlighet. Den visjonære symfonien beveger seg fra mørke til lys, og fra død til håp, til liv og oppstandelse. «Du slås i bakken og løftes så opp på de høyeste tinder på englevinger», skal komponisten selv ha sagt om verket. Om Mahler tvilte på en allmektig gud, trodde han  kanskje mer på kjærlighetens forløsende kraft. I et humanistisk perspektiv kan oppstandelse her forstås som å stå opp fra de døde for å gå inn og delta til fulle i livet her og nå.

Edward Gardner står i spissen for et stort orkester, to sangsolister, tre kor, kirkeklokker, orgel og et eget ensemble bak scenen. Dette er også en sjelden anledning til å høre allsidige Lise Davidsen synge altpartiet «Urlicht».

VARM OPP TIL KONSERTEN MED BERGENPHILIVE.NO

Gustav Mahler
Symfoni nr. 1
Symfoni nr. 4
Lieder eines fahrenden Gesellen