Neste steg 1 – Verdensrommet

Neste steg 1 – Verdensrommet

Grieghallen

Kjøp billett

torsdag 12. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-09-12 19:30:00 2019-09-12 22:30:00 Europe/Oslo Neste steg 1 – Verdensrommet Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

fredag 13. september kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-09-13 19:30:00 2019-09-13 22:30:00 Europe/Oslo Neste steg 1 – Verdensrommet Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

«Et lite steg for mennesket, et stort steg for menneskeheten», sa Neil Armstrong da han for femti år siden satte sin fot på månen. For første gang så vi jordkloden utenfra.

På kveldens konsert ser vi ut i rommet med forskere, Eric Whitacres atmosfæriske musikk, og får høre et barns visjon av himmelen i Gustav Mahlers symfoni.

Kveldens konsert innleder vår nye serie Neste steg, en reise gjennom musikk og vitenskap, i samarbeid med Universitetet i Bergen. Sammen med forskerne Arve Aksnes og Susanne Flø Spinnangr og gjennom kveldens repertoar, retter vi blikket mot verdensrommet.

Til alle tider har forskere så vel som komponister latt seg fascinere av det uendelige rommet som omgir oss. Den Grammyvinnende komponisten Eric Whitacres verk Deep Field er inspirert av verdens mest berømte romobservatorium – Hubble-teleskopet, og dets største oppdagelse: Hubble Deep Field som omfatter mer enn tre tusen galakser ingen hadde sett før, hver sammensatt av flere hundre milliarder stjerner! Musikken akkompagneres av bilder fra Hubbles oppdagelser og et svimlende perspektiv dras opp når vi reiser fra vår egen klode til universets fjerneste hjørne, nesten helt tilbake til The Big Bang!

Ved hjelp av Deep field-appen gis publikum mulighet for å medvirke ved fremføringen av slutten av verket. Mahlers fjerde symfoni er et lyst og optimistisk verk, helt fra den innledende bjelleklangen til finalens sang om det himmelske liv.

Det bergenske stjerneskuddet Caroline Wettergreen blir å høre i hele tre av våre produksjoner denne sesongen, og denne kvelden er det hun som synger om de himmelske gleder, der alle lever et engleliv i ro og fred, mens St. Peter beskuer det hele.

Bidra til konserten du også – med mobilen! Kveldens første verk, Eric Whitacres Deep Field, er nemlig skrevet for orkester, kor og smarttelefon-app.

Vi inviterer deg til å laste ned appen DEEP FIELD fra App Store eller Google Play i forkant av konserten. Appen er gratis og inneholder ikke bare musikk, men også informasjon om Hubble-teleskopet og fantastiske bilder fra universet.

Mot slutten av verket vil dirigenten gi signal til publikum om å spille av musikken som er på appen (trykke på Play). Da må du ha lyden på, men husk ha mobilen på lydløs før og etter. Fra alle mobiltelefonene vil du da høre et virtuelt kor på 8000 stemmer og elektroniske klanger. Disse stemmene vil blande seg med orkesteret og korene på scenen.

Etterpå kan du fortelle til alle dine venner at du har opptrådt sammen med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen!

VIL DU VITE MER?
Neste steg
Deepfieldfilm

KOMMENDE KONSERTER I NESTE STEG-SERIEN

Neste steg 2 – Havet
Torsdag 12. desember og fredag 13. desember 2019 kl. 19.30.

Neste steg 3 – Klima
Torsdag 5. mars 2020 kl. 19.30.

Neste steg 4 – Mennesket
Torsdag 30. april 2020 kl. 19.30.

Alle konsertene spilles i Grieghallen.