Avslutningskonserten

Festspillene i Bergen

Avslutningskonserten

Grieghallen


Introduksjon ved Gunnar Danbolt kl 17:15 i Grieghallens foajé.

Kjøp billett

Årets festspill ender med Gustav Mahlers sangsymfoni og Unsuk Chins lekne pianokonsert. ​

Med sjefdirigent Edward Gardner i spissen, avslutter Bergen Filharmoniske Orkester de 67. Festspillene i Bergen med festspillkomponist Unsuk Chins pianokonsert. Solist er den koreanske pianisten Sunwook Kim, som selv har spilt inn det komplekse verket.

– Jeg ønsket særlig å vektlegge vitaliteten, de kinetiske og virtuose aspektene – kort sagt, den lekne siden – av pianoet, skriver komponisten selv.

Pianokonserten er kjent for å gi hvert eneste instrument i orkesteret en viktig rolle, og har gjenklang av Chins lærer György Ligeti.

Etter pausen fremføres Mahlers Das Lied von der Erde («Jordens sang»), en symfoni for orkester og to sangere som er blitt beskrevet som komponistens aller beste og mest elskede verk. Sangsymfonien tar opp lengsel, kjærlighet og den ubønnhørlige vissheten om den menneskelige forgjengelighet. Sammen med Bergen Filharmoniske Orkester synger mezzosopran Ekaterina Gubanova og tenor Toby Spence – to solister i verdensklasse – årets festspill inn i evigheten.