Beethovens Keiserkonsert

Beethovens Keiserkonsert

Torsdag 31. januar

Grieghallen

 

Tett på i foajeen 
Kl. 18.45: Introduksjon ved Gunnar Danbolt

Kjøp billett

Torsdag 31. januar kl. 19.30

Legg til i kalender 2019-01-31 19:30:00 2019-01-31 22:30:00 Europe/Oslo Beethovens Keiserkonsert Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Javier Perianes er solist i Beethovens mest kjente pianokonsert mens det unge finske dirigentvidunderet Klaus Mäkelä tolker Sjostakovitsj’ musikalske beskrivelse av Stalinregimet.

Konserten blir strømmet direkte på BergenPhiLive. Sendingen starter kl. 19.25 torsdag 31. januar.

Keiserkonserten er Beethovens siste, og kanskje best kjente, pianokonsert. Den brøt med datidens etablerte tradisjon og for publikum som hørte konserten for første gang i Leipzig i 1811, bød den på overraskelser blant annet ved at pianoet introduseres nesten umiddelbart. Pianisten er verkets helt.

Sjostakovitsj’ tiende symfoni er blitt kalt en optimistisk tragedie – 48 minutter med desperasjon, terror og vold og to minutters triumf! Den store åpningssatsen er langsom, andresatsen består av en voldsom og intens marsj, kanskje et musikalsk portrett av Stalin, og den tredje en vals hvor han skriver seg selv inn i verket. Mange har tolket betydningen og budskapet i symfonien, og den mest vanlige forståelsen er at verket er en beskrivelse av Stalinregimets Sovjet.

23 år gamle Klaus Mäkelä gjør kjempekarriere og overtar som Oslofilharmoniens sjefdirigent sesongen 2020-21. Les mer om Mäkelä her.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen

Er du student eller skoleelev? Kjøp billett til kr. 100 på rad 24 og bakover i salen.


Konsertprogram

Her kan du lese konsertprogrammet 

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Ludwig van Beethoven: Pianokonsert nr. 1 (utdrag)