Mahlers første

Mahlers første

Torsdag 13. desember

Grieghallen

Kjøp billett

Torsdag 13. desember kl. 19.30

Legg til i kalender 2018-12-13 19:30:00 2018-12-13 22:30:00 Europe/Oslo Mahlers første Se beskrivelse Bergen Filharmoniske Orkester post@harmonien.no

Gustav Mahlers berusende første symfoni og Francis Poulencs vakre og lystige korverk Gloria med publikumsyndlingen Marita Sølberg som solist.

Poulencs korverk Gloria har hatt stor appell helt siden det ble urframført i 1959. Musikken er from og reflekterer komponistens tro samtidig som den, typisk nok for Poulenc, er farget av lystig glede og humor. «Da jeg skrev Gloria, sa Poulenc, tenkte jeg på Gozzolis fresker hvor englene rekker tunge, samt på noen alvorlige benediktinermunker som jeg en gang så dypt engasjert i å spille fotball».

Solist i Gloria, Marita Sølberg, har vært en yndling både for publikum og kritikere helt siden hun vant Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2001.

Mahlers berusende første symfoni er enestående og går fra øredøvende stillhet i åpningssatsen til en majestetisk og livsbejaende finale mens vi følger vandreren på sin vei i både solskinn og mørkere farvann.

«For en stemme! Marita Sølbergs sopran rommer både det lyriske og det dramatiske», Dagbladet

Er du student eller skoleelev? Kjøp billett til kr. 100 på rad 24 og bakover i salen.

Konsertprogram

Her kan du lese konsertprogrammet 

 

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Gustav Mahler: Symfoni nr. 1
Gustav Mahler: Lieder eines fahrenden Gesellen