Virtuos sesongåpning med Gardner og Andsnes

Virtuos sesongåpning med Gardner og Andsnes

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Musikalsk nachspiel med Leif Ove Andsnes 

Kjøp billett

Virtuos sesongåpning med Leif Ove Andsnes som solist i Brittens bravura-konsert mens orkesterets krefter slippes løs i Stravinskys i sin tid skandaløse Vårofferet.

Leif Ove Andsnes innleder sesongen med bravur når han gir seg i kast med Brittens drivende og virtuose pianokonsert i skjæringspunktet mellom det britiske og det russiske. Komponisten var selv solist da verket ble urframført på Proms i 1938, og det sto også på programmet da Leif Ove Andsnes gjorde sin Proms-debut i 1991.

Stravinskys banebrytende Vårofferet skapte sjokkbølger da balletten ble satt opp for første gang i Paris i 1913. Både Nijinskis koreografi og Stravinskys musikk brøt med alle etablerte normer, og skandalen var et faktum da danserne ikke holdt takten. «En gal manns verk», sa Puccini. I dag er musikken trygt etablert på repertoaret, nå som et fremdeles friskt og nyskapende konsertstykke.

Konserten innledes med Ørjan Matres nye verk, Different stories, som består av fem satser som hver forteller sine klanglige historier.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra RIKA AS v/Yvonne og Bjarne Rieber

Musikalsk nachspiel med Leif Ove Andsnes som gjeninnvier unikt flygel
Flygelet, som ble bygget på 1940-tallet av Jacob Knudsens pianofabrikk i Bergen, var opprinnelig tenkt for byens nye konserthus – Grieghallen. Mens den velrenommerte pianofabrikken produserte over 9000 pianoer, ble det bare bygget ti til tolv konsertflygler. Grieghallen har nå fått restaurert klenodiet, som var i en elendig forfatning. Instrumentet vil bli stående i hallens foajé.

Varm opp til konserten med BergenPhiLive.no

Ørjan Matre: ‘…yet from those flames no light’, for harpe og orkester
Igor Stravinsky: Funeral Song, Feu d’Artifice
Benjamin Britten: Peter Grimes, Serenade for tenor, Horn and Strings