Brahmsfest: Kammerkonsert i Universitetsaulaen

Brahmsfest: Kammerkonsert i Universitetsaulaen

Universitetsaulaen i Bergen

 

Konsertintroduksjon ved Alf van der Hagen 45 minutter før konserten

Kjøp billett

Kammermusikalsk start med Christian Tetzlaff, Lars Vogt og Roderick Williams

Hans verk er faste innslag på konsertprogrammet både her i Bergen og verden rundt. Publikum simpelthen elsker musikken til denne dyptloddende og perfeksjonistiske komponisten. På festens fire konserter får du høre to symfonier, en fiolinkonsert, en klaverkonsert, kammermusikk og til slutt hans tyske rekviem.

Festen får en kammermusikalsk start med et strålende lag av musikere - Christian Tetzlaff, Lars Vogt og Roderick Williams som i ulike kombinasjoner framfører et utvalg av Brahms' sene pianostykker, fiolinsonate nr. 1 og Vier ernste Gesänge. Fiolinsonaten kalles regnsonaten siden den tematisk bygger på sangen Regenlied.

Roderick Williams, som flere vil huske fra hans medvirkning i Peter Grimes våren 2017, framfører Vier ernste Gesänge, Brahms' siste og beste verk for stemme og piano. Sangene ble komponert til minne om Clara Schumann som døde samme år.

 

Konsertprogram

Les konsertprogrammet for alle konsertene i Brahmsfest

 

Andre konserter under Brahmsfest

Torsdag 27. september
Kl. 19.30 i Grieghallen
Gardner og Tetzlaff

Fredag 28. september
Kl. 19.30 i Grieghallen
Gardner og Vogt

Søndag 30. september
Kl. 18.00 i Grieghallen
Ein deutsches Requiem

Tett på i foajeen Introduksjoner ved Alf van der Hagen 45 minutter før hver konsert.

Konsertene arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.