Mozart og Wagner i kammerformat

Mozart og Wagner i kammerformat

Universitetsaulaen

Kjøp billett

En av Mozarts populære symfonier og Wagners vakre Siegfried idyll tolket av den unge og fremadstormende dirigenten Eun Sun Kim

Det er en glede å få den unge sørkoreanske dirigenten Eun Sun Kim tilbake til Bergen kort tid etter at hun gjorde furore med Bergen Nasjonale Operas oppsetning av Puccinis Madama Butterfly.

Hun innleder og avrunder konserten med Mozart. Først kommer ouverturen til operaen Mitridate, re di Ponto, som Mozart komponerte 14 år gammel. Sist ut er hans nest siste og mollstemte symfoni fra 1788, kanskje hans mest omtalte og folkekjære.

Wagner skrev sitt symfoniske dikt, et av hans få ikke-operatiske verk, som en gave til konen Cosima. Første juledag 1870 våknet til hun tonene fra "Siegfried idyll", framført av ektemannen og et lite ensemble samlet i husets trappeoppgang.