Littons Tornerose

Littons Tornerose

Kjøp billett

Æresdirigent Andrew Litton byr på et program med russiske mesterstykker.

Æresdirigent Andrew Litton byr på et program med russiske mesterstykker; Tsjaikovskijs inntagende ballettmusikk til Tornerose, Glinkas sprudlende ouverture og Kabalevskys mørkere cellokonsert.

Andrew Littons russiske aften innledes med den russiske klassiske musikkens far og inspirator, Mikhail Glinka. Han skapte en egen og unik russisk musikk med røtter i den europeiske tradisjonen ispedd folkemusikalske tradisjoner fra sitt hjemland. Han besøkte Italia og møtte operakomponister som Bellini og Donizetti, og kjente Rossinis operaer. Selv skrev han to operaer, og vi får høre den energiske og livsbejaende ouverturen til den ene eventyroperaen, Ruslan og Ludmilla.

Dmitri Kabalevsky er kanskje mindre kjent, men hans andre cellokonsert er både lyrisk og dramatisk og spilt inn på cd av Litton. Solisten, Leonard Elschenbroich, har samarbeidet mye med Litton og han har også tidligere spilt med Bergen Filharmoniske Orkester.

Litton avrunder med sin egen symfoniske Tornerose-suite med høydepunkter fra Tsjaikovskijs mesterlige ballett.

«The German cellist Leonard Elschenbroich is a rising star on the European concert scene. A musician of great technical prowess, intellectual curiosity and expressive depth», The New York Times