Gardner og Sibelius I

Gardner og Sibelius I

Grieghallen

Kjøp billett

Sesongens solistprofil Lise Davidsen synger Wagners Wesendonck-lieder, og sjefdirigenten tolker Sibelius.

Edward Gardner fortsetter sitt nordiske fokus, denne gang med Sibelius. Tonediktet Luonnotar (naturens datter), med tekst fra Finlands nasjonalepos Kalevala, tar for seg ulike myter om verdens skapelse.

Sibelius’ femte symfoni er sammen med andresymfonien (som framføres kommende uke) kanskje hans mest populære. Konserten innledes med norgespremiere på den britiske komponisten Ryan Wigglesworths Clocks from a Winter’s Tale, basert på en opera som fikk sin premiere i vår.

Sesongens solistprofil Lise Davidsen er solist i både Luonnotar og Wagners rørende Wesendonck-lieder, komponert til fem lidenskapelige dikt skrevet av Mathilde Wesendonck, Wagners elskerinne. Sangene ble i sin tid udødeliggjort av en annen norsk sopran, Kirsten Flagstad.

Ryan Wigglesworths verk er en sambestilling med Concertgebouw-orkesteret og Hallé-orkesteret.

«Lise Davidsen is the real deal», Financial Times