Otello

Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien presenterer

Otello

Grieghallen

 

Scenisk konsert
Opera i fire akter 
Synges på italiensk, tekstet på norsk 
Varer i 2 timer og 50 min inkl. 30 min pause 
Introduksjon 1 time før forestillingstart

Kjøp billett

Verdis opera Otello er bygget på Shakespeares sterke drama om menneskets mørkeste sider.

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene. 

Med storm, lyn og torden kastes vi inn i den berømte tragedien og ledes videre gjennom de menneskelige irrganger hvor heftige vokale prestasjoner overrasker oss fra akt til akt.

Otello forsvarer kypriotene mot tyrkisk invasjon. Jago er ambisiøs, manipulerende og grusom. Desdemona, Otellos kone, fremstilles som utro. En kompleks historie av insinuasjon og falske bevis fører til en forferdelig tragedie for alle tre.

Operaen er basert på Shakespeares berømte skuespill. Musikk og drama er knyttet tett sammen i en vev av vekslende emosjonelle utbrudd. Bergen Filharmoniske Orkester er på scenen mens dramatikken utfolder seg rundt dem i den kanskje sterkeste av alle Verdis operaer.

Fremragende sangere som Stuart Skelton, Latonia Moore og Lester Lynch kommer tilbake til Bergen.

"Not since Domingo in his prime can this music have been sung with more complete assurance" - The Telegraph om Stuart Skelton som Otello ved English National Opera