Mozarts Requiem

Mozarts Requiem

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon ved Gunnar Danbolt

Kjøp billett

Mozarts Requiem med solister og kor er et høydepunkt i enhver konsertsesong. 

Honeggers dramatiske symfoni er også et requiem, og ender med en bønn om forsoning og fred. «Min symfoni er et drama hvor tre karakterer, reelle eller symbolske, deltar: elendigheten, lykken og mennesket», sa Honegger om sin symfoni komponert i skyggen av den andre verdenskrig. Med satser som har titler fra katolsk liturgi beveger verket seg fra kaos og mørke til forsoning og fred.

Etter pause fremføres så Mozarts siste, og for mange kjæreste mesterstykke, Requiem, med solister, kor og orkester. Et uttrykksfullt, mektig og fredfylt verk man ikke kan unngå å bli berørt av. Mozart rakk ikke å fullføre verket før sin død, 34 år gammel.