Kammerkonsert: Beethovens septett

Kammerkonsert: Beethovens septett

Universitetsaulaen i Bergen

 

Christie Café er åpen i forkant av konserten og i pausen

Kjøp billett

Beethovens vakre septett, en humoristisk bagatell av Carl Nielsen og en trio av Sibelius innleder sesongens kammermusikkserie.

Det er hyggelig å ønske velkommen til sesongens første kammerkonsert med syv av orkesterets egne musikere i Universitetsaulaen. På programmet står Beethovens Septett fra 1799, omtalt som den vakreste septett som noensinne er komponert. Denne typen divertimenti og serenader var enormt populære blant aristokratiet på Beethovens tid, og ble brukt som klassisk muzak til elegante hageselskaper og middager.

Carl Nielsen ble spurt av en tidligere musikerkollega om å skrive et verk for omtrent samme besetning som Beethovens septett, da han skulle på turné med nettopp dette verket. Nielsen skrev en lett og humoristisk bagatellsom forteller historien om frieren som på ulike musikalske måter prøver å lure den vakre ut på balkongen uten å lykkes. De har med andre ord spilt forgjeves, eller in vano!

Konserten innledes med Sibelius’ eneste trio for strykere fra 1894.