I ukjent farvann

I ukjent farvann

Grieghallen

 

Tett på i foajeen
Kl. 18.45: Introduksjon ved Sir Andrew Davis

Kjøp billett

Helbritisk program med Britten og Vaughan Williams.

Kveldens helbritiske program innledes av Benjamin Brittens fire vakre sjø-mellomspill hentet fra operaen om fiskeren Peter Grimes. Resten av konserten er viet Brittens landsmann, Ralph Vaughan Williams. Hans Fire siste sanger ble komponert helt mot slutten av livet, i årene mellom 1954 og 1958, og er basert på fire dikt skrevet av konen Ursula.

Vaughan Williams' syvende symfoni begynte sitt liv som musikk til filmen Scott of the Antarctic fra 1947 som omhandlet kaptein Robert Scotts siste og tragiske ekspedisjon til Sydpolen i 1912, hvor han måtte se seg slått av Roald Amundsen.

Vaughan Williams ble inspirert og beveget av ekspedisjonsdeltakernes stoiske mot, kraft og anstrengelser, samtidig som han var sjokkert over deres inkompetanse. Sir Andrew Davis er president for Ralph Vaughan Williams Society og vil også lede innspilling av verket med Bergen Filharmoniske Orkester.

Mellom satsene i symfonien leser barytonsolist Roderick Williams tekster av Shelley, Coleridge og Donne, fra Bibelen og fra Scotts dagbok.