De Unges Konsert 2016

De Unges Konsert 2016

Grieghallen


Kl. 19.25: Live-strømming begynner i vårt digitale konserthus
Kl. 19.30: Konsert

Kjøp billett

Over 500 unge talenter har fått sjansen til å være solist med Bergen Filharmoniske Orkester siden den første De Unges Konsert i 1938

Konserten har vært en talentfabrikk uten like, og for store kunstnere som Henning Kraggerud, Einar Steen-Nøkleberg, Håvard Gimse, Jan Henrik Kayser, Tine Thing Helseth, Truls Mørk og Vilde Frang har konserten vært et viktig trinn i karrieren.

Kapellmester Harald Heide tok initiativet til konserten som i begynnelsen kun hadde lokale solister. I 1959 fikk den sitt nasjonale gjennombrudd, og de fire siste årene har konserten også vært åpen for deltakere fra Danmark og Sverige. Solistene velges ut etter prøvespill og de utvalgte mottar stipend fra Kavlifondet for sin innsats.