Mena tolker Mozart og Beethoven

Mena tolker Mozart og Beethoven

Grieghallen


Kl. 18.45: Tett på i foajeen. Introduksjon til kveldens konsert ved Gunnar Danbolt
Kl. 19.30: Konsert

Kjøp billett

Med velkjent eleganse og stil tar Juanjo Mena oss med på en konsertreise fra Mozarts og Beethovens klassiske Wien, via Paris til Debussys impresjonistiske og flyktige stemningsbilder.

«Jeg håper at til og med disse idiotene vil finne noe de liker i den», sa den unge Mozart om sitt publikum i Paris. Bakgrunnen for utsagnet var at Mozart følte at en tidligere fremførelse av hans Sinfonia Concertante i Paris ble ødelagt. Det fikk direktøren for Concert Spirituel til å bestille en ny symfoni fra Mozart, nr. 31, som fikk sin urfremførelse i Paris.

Beethoven var ferdig med sin fjerde klaverkonsert i 1806, men selv om han var sin samtids største komponist, var det ingen som ville spille verket før Beethoven selv tok til tangentene i 1808. På samme konserten dirigerte for øvrig komponisten både sine symfonier nr. 5 og 6.

Det spanske stjerneskuddet Javier Perianes er solist. Debussy omtales som en impresjonistisk maler som malte med klang heller enn pensel og maling. I den mesterlig orkestrerte triptychen Images, bestående av "Rondes des Printemps", "Ibéria" og "Gigues", tar Debussy oss med inn i sitt stemningsfulle musikalske landskap.

«Javier Perianes - a poet at the keyboard», Neue Luzerner Zeitung