Klassisk i Universitetsaulaen

Klassisk i Universitetsaulaen

Universitetsaulaen, Universitet i Bergen

Kjøp billett

Det er en glede å få lov til å gi en konsert i Universitetets nye storstue, den nyoppussede universitetsaulaen i museumsbyggets sydfløy.

Bygget ble innviet i 1865, året orkesteret fylte sine første hundre år. Foredragssalen ble bygget for å være et møtested mellom museet og byen, men ble så ombygd til kontorer og lesesaler. Vi gratulerer universitetet med at møteplassen nå er tilbake.

Konserten innledes med Dvořáks Serenade for blåsere, et verk spekket med vakre melodier og rike harmonier. Strykerne overtar så podiet med Griegs velkjente Holbergsuite, komponert i 1884 for å feire 200-årsjubileet for Ludvig Holbergs fødsel.

Samtidig som musikken umiskjennelig bærer Griegs merke, bruker han former fra barokken til å gjenskape en stemning fra Holbergs tid. Orkesteret samles til konsertens siste verk, Mozarts symfoni nr. 25, et populært ungdomsverk kjent fra blant annet filmen Amadeus.