Beethovens niende

Beethovens niende

Grieghallen

 

Kl. 18.30: Tett på i foajeen. Terje Nordby kåserer om «Krig, kjærlighet og harmoni»

Kl. 19.30: Konsert

Etter konserten: Musikalsk nachspiel. Hansakvartetten spiller Beethovens Strykekvartett op. 135

Kjøp billett

Vi er stolte over å få den japanske dirigenten Masaaki Suzuki til Bergen for å lede et internasjonalt lag med sangere. Konserten strømmes direkte i Digitalt Konserthus torsdag 30. april fra kl.19.25. 

Beethovens livsbejaende mesterstykke er et musikalsk ikon som ikke minst er kjent for det mektige sluttkoret «Ode til gleden» med fullt orkester, kor og solister. Den er i dag Europas nasjonalsang og representerer sentrale europeiske verdier som frihet, fred og solidaritet. En fremførelse av Beethovens niende symfoni kan aldri bli en hvilken som helst konsert. Symfonien representerer åndens knusende seier over materien.

Ann-Helen Moen har flere ganger sunget med orkesteret, blant annet rollen som Mimi i La Bohème og nylig på innspillingen «Delius in Norway». Virpi Räisänen er et finsk stjerneskudd som har markert seg internasjonalt, og Christian Immler var en av solistene da orkesteret under Suzukis ledelse fremførte Mozarts Requiem høsten 2013.