Skodvin Harmonien Musikere2016 57 Per Hannevold

Per Hannevold

Gruppeleder

Instrumenter: Fagott

Per Hannevold har vært solofagottist i Bergen Filharmoniske Orkester siden 1979. Før det var han i fem år ansatt i Kringkastingsorkesteret. Hans repertoar inneholder all standard kammermusikk og fagottkonserter.

Med Bergen Filharmoniske Orkester har han blant annet oppført John Williams The Five Sacred Trees, og Jean Françaix’s Concerto. Han har også uroppført Ruth Bakkes Illuminations som var dedisert til ham. Han har opptrådt med egne konserter over hele verden, så som i Taiwan, Latvia, Litauen og flere stater i USA. I 1999 var han invitert som solofagottist til en konsertproduksjon i Lincoln Center i New York i anledning av 50-årsjubileet for Menneskerettighetserklæringen. Dette orkesteret var sammensatt av musikere fra hele verden.

Han har vært dommer ved internasjonale konkurranser i Finland, Frankrike, Litauen og USA, og gitt mesterklasser over hele verden.

Hans Nordiske Fagottsymposium samler årlig fagottister fra alle kanter av kloden til fagott-dager i Bergen. 

Bergen Blåsekvintett har siden 1980 tatt ham på turné over hele verden og til et årlig engasjement som Quintet-in-residence ved University of Minnesota siden 1995! 

Han har også vært medlem av lærerstaben ved Aspen Music Festival and School siden 1993, en åtte ukers festival med 650 studenter fra hele verden. 

Per Hannevold studerte i Oslo med Arnulf Brachel, og i Stockholm med Knut Sønstevold og Rune Larsson. Med stipend fra blant annet Klæstads Legat, Fond for utøvende Kunstnere og Statens reise og studiestipend, studerte han i New York med Harold Goltzer og Louis Skinner.

Han ble ansatt ved Griegakademiet i 1981, og har vært professor siden 2002. På Per Hannevolds siste CD, Music for Per fra 2008, er alle verkene tilegnet ham. I Jim Lassens Strange Interlude No. 3, imiterer han rocke-gitar riff, noe som har gjort ham kjent over hele fagottverdenen.