Solistene er klare!

Solistene er klare!

Dette er solistene på De Unges Konsert 25. april.

Nikita Khnykin (2003), piano

Sergej Rakhmaninov Pianokonsert nr. 1, 2. og 3. sats

Nikita Khnykin er elev ved Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo der han har Christian Ihle Hadland som lærer. Han har tidligere studert med prof. Michael Endres og Marina Pliassova. Han går også på musikklinje ved Edvard Munch Videregående skole i Oslo. I september 2016 ble Nikita valgt ut til Prof. Jiri Hlinka Klaverakademis talentprogram for unge pianister i alderen 16-18.

Nikita er aktiv som musiker både lokalt og internasjonalt, og har vunnet en rekke priser i nasjonale og internasjonale konkurranser.

 

Leonardo Chiodo (1998), cello

Joseph Haydn Cellokonsert nr. 2 i D-dur, 1. sats

Leonardo Chiodo kommer fra Helsinki, Finland, og har studert cello ved Sibeliusakademiet siden 2010 og har Prof. Martti Rousi som lærer. Leonardo har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, deriblant 1. pris ved den tiende International Youth Competition in memory of E.A. Mravinsky i St. Petersburg. Han er aktiv som solist og kammermusiker, og har deltatt på flere mesterklasser. Leonardo spiller på en cello laget av Carlo Giuseppe Testore i 1718.

 

Lorenz Karls (2001), fiolin

Felix Mendelssohn-Bartholdy Fiolinkonsert, 1. sats

Lorenz Karls er 17 år og begynte å spille fiolin som fireåring. Han har studert ved Musikkuniversitetet i Wien og er nå student ved Mozarteum Salzburg hvor han har Benjamin Schmid som lærer. Her har han allerede opptrådt som solist med Mozarteum Symfoniorkester og Kremerata Baltica. Lorenz har vunnet flere priser, deriblant Grumiaux International Violin Competition, og har deltatt på mesterklasser med blant annet Vadim Gluzman.

 

Ingvild Schultze-Florey (1992), mezzosopran

Richard Strauss Das Rosenband
Richard Strauss Cäcilie
Wolfgang Amadeus Mozart «Parto, parto» fra La clemenza di Tito

Mezzosopranen Ingvild Schultze-Florey studerer Master of Music på Royal Northern College of Music i Manchester (RNCM) under Susan Roper. Ingvild er støttet av Bergen Nasjonale Opera og Edvard Grieg Kors talentprogram Unge Stemmer. Hun har blant annet sunget med Edvard Grieg Kor under Grieg minutt for minutt og sang i koret i Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Operas oppsetning av Peter Grimes. I England har hun sunget i RNCMs oppsetning av Cendrillon og i The Enchanted Island med British Youth Opera.

 

Fred Lindberg (1995), cello

Edouard Lalo Cellokonsert i d-moll, 1. sats

Fred Lindberg begynte å spille cello som syvåring, og han har hatt Torleif Thedéen, Jakob Koranyi og Ulrika Edström som lærere. Nå studerer han ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og frilanser i tillegg som kammermusiker, solist og orkestermusiker. Fred har mottatt flere priser og stipender. Nylig ble han tildelt Kungliga Musikhögskolans rektorstipend. Fred har også deltatt på mesterklasser, blant annet med Gautier Capuçon, og har tatt timer med Steven Isserlis og Frans Helmerson.