Sigrid Holmstrand om ukens konsert

Sigrid Holmstrand om ukens konsert

Sigrid Holmstrand er orkesterets solo piccolofløytist. Da vi i fjor snakket med Sigrid om sesongens program, trakk hun frem ukens konsert, Musikalske fabler og eventyr, og avslørte en liten hemmelighet.

"Sesongen 2019/2020 er min tredje hele sesong i Harmonien, og det kribler i kroppen hver gang jeg får se et sesongprogram for første gang. Skal vi spille min favorittsymfoni, kommer den dirigenten, skal hun være solist, skal vi spille noe av den komponisten .. jeg blar ivrig gjennom hele programmet, skanner sidene og danner meg et overblikk.

2019/2020 er intet unntak - her er det fullt av godsaker jeg aldri har spilt før, men som jeg har gledet meg til å spille i mange år. Ukens konsert er en sånn en.

For å få jobb i et orkester som Harmonien må man nemlig prøvespille. Man får tilsendt en bunke med små og store utdrag fra orkesterlitteraturen (i Bergen Filharmoniske Orkester var det nøyaktig 49 sider pluss Mozart fløytekonsert i G-dur) som man blir bedt om å fremføre alene fremfor en jury på 10-12 stykker.

Som dere sikkert kan se for dere, har derfor alle som sitter på scenen i dag øvd inn mengder av orkesterlitteratur som de aldri har spilt med orkester. Når så et av disse verkene kommer i sesongprogrammet jubler jeg med skrekkblandet fryd. Endelig! Jeg skal få gjøre det på ordentlig! Fløyte- og piccolopartiene i Gåsemor forteller, åpningen av Petrusjka - alt er gjengangere på prøvespill.

Så nå vet dere det, en liten hemmelighet fra piccolofløytisten til dere. Nyt konserten! Det skal jeg!"

Bildet er tatt i desember 2016 da Sigrid (nr. 3 fra venstre) nettopp hadde vunnet prøvespillet og ble ønsket varmt velkommen i orkesterets fløytegruppe.