Edward Gardner utnevnt som ny sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra

Edward Gardner utnevnt som ny sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra

Sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, er utnevnt som ny sjefdirigent for London Philharmonic Orchestra fra sesongen 2021-2022.

London Philharmonic Orchestra (LPO) er et av de fremste merkenavn i orkesterverdenen, og har Royal Festival Hall i London som fast konsertsted. Orkesteret har en omfattende internasjonal turnevirksomhet og sin egen label for CD-utgivelser. LPO er også fast orkester for den velrenommerte Glyndebourne operafestival.

Edward Gardner har tidligere vært musikksjef for English National Opera og er siden 2015 sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester (BFO). Han fornyet i fjor sin kontrakt med BFO frem til 2021 og han ønsker også et fortsatt samarbeid:

«I am delighted to become Principal Conductor of the London Philharmonic Orchestra in my home city of London. This appointment does not impact on my current role with the Bergen Philharmonic nor change my desire to continue this wonderful collaboration into the future. We have some amazing projects, tours and recordings planned for the next seasons and I look forward to continuing my work with the wonderful players in Bergen», sier Edward Gardner.

«Vi gratulerer vår sjefdirigent Edward Gardner og er svært stolte over at han er utnevnt til denne betydningsfulle stillingen. LPO er et av de sterkeste merkenavn i den europeiske orkesterverdenen. Samtidig er det også en ny bekreftelse på Bergen Filharmoniske Orkesters nivå og internasjonale posisjon at han ønsker et samarbeid med oss også etter 2021. Vi har en meget god dialog med ham om dette, og vi håper å kunne avklare rammene for et mulig fortsatt samarbeid i løpet av kort tid», sier administrerende direktør Bernt E. Bauge.