IMG 2524 1500Px

Dirigentforum – Mesterklasse med Bergen Filharmoniske Orkester

Fire unge og lovende dirigenter får disse dagene en unik anledning til å dirigere Bergen Filharmoniske Orkester under veiledning av Sebastian Lang-Lessing. Mesterklassen arrangeres av Musikkselskapet Harmonien i samarbeid med Dirigentløftet, som er initiert, driftet og eiet av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB.

De fire deltakende dirigentene er Kai Grinde Myrann, Roeland Henkens (assistentdirigent Stavanger Symfoniorkester), Guro Haugli og Aage Richard Meyer (assistentdirigent Bergen Filharmoniske Orkester). Mentor er den anerkjente tyske dirigenten Sebastian Lang-Lessing som i sin karriere har vist stor interesse for utdanning og utvikling av unge musikere og dirigenter. Repertoaret de får prøvd seg i, varierer fra Maurice Ravels La valse til Sergej Rakhmaninovs og Edvard Griegs symfoniske danser.

Dirigentløftet er en helhetlig og langsiktig satsing for å styrke Norge som dirigentnasjon. Satsingen skal bidra til en felles mobilisering i samarbeid med det frivillige musikkliv, kulturskoler, høyere utdanningsinstitusjoner, amatørensembler og profesjonelle institusjoner, ensembler og orkestre. Dirigentløftet omfatter en rekke ulike programmer og tiltak, gjennom et breddeprogram og et eliteprogram. Sammen med allerede eksisterende strukturer skal Dirigentløftet danne grunnlag for å løfte norske dirigenter nasjonalt og internasjonalt.

Publisert 2. august 2022